ddffdfdTë gjitha lajmet në vitin 2019

Orë gatimi Slow Food – Sipërmarrësia Sociale në menu image

Orë gatimi Slow Food – Sipërmarrësia Sociale në menu

Kjo iniciativë është e orientuar drejt fitimit si koncept inovativ i sipërmarrjes sociale dhe promovon arsim profesional cilësor, ushqim të ngadaltë lokal dhe prodhues vendorë… […]

Read More…

A keni dëgjuar lajmin e madh? Përsëri, dy ide të Gjelbra nga Maqedonia e Veriut,  janë fituese rajonale image

A keni dëgjuar lajmin e madh? Përsëri, dy ide të Gjelbra nga Maqedonia e Veriut, janë fituese rajonale

Gjatë viteve, konkursi ka investuar 220 000 dollarë në 22 ide të biznesit të gjelbët, duke mbështetur kështu zhvillimin e qëndrueshëm të Ballkanit dhe ka… […]

Read More…

Harta Gastronomike e Ballkanit Perëndimor – ne ju shërbejmë edhe një tjetër projekt image

Harta Gastronomike e Ballkanit Perëndimor – ne ju shërbejmë edhe një tjetër projekt

Projekti paraqet kategori atipike të vendasve që ruajnë traditat lokale gastronomike, siç janë ato të kryera nga kuzhinier të rinj, nga shkolla e mesme “Lazar… […]

Read More…

Ekonomi Sociale pa Kufij-projekt i ri dhe mundësi të reja image

Ekonomi Sociale pa Kufij-projekt i ri dhe mundësi të reja

ARNO është koordinatori i projektit në një nivel kombëtar, në partneritet me organizatat lokale: SOLEM, Ljubeznost, Misla, SIEC dhe AHP Prilep. Projekti ka për qëllim… […]

Read More…

Degustimi ushqimit tradicional image

Degustimi ushqimit tradicional

Në këtë aktivitet, kuzhinierët e rinj nga Coolinari (studentë të Shkollës së ShMQSh “Lazar Tanev”) përgatitën ushqime tradicionale nga rajoni i Ballkanit, të cilat më… […]

Read More…

ARNO drejtoj Konferencën Ndërmarrësi Sociale Pa Kufij: Mundësitë e Bashkëpunimit image

ARNO drejtoj Konferencën Ndërmarrësi Sociale Pa Kufij: Mundësitë e Bashkëpunimit

Pjesa e dytë e konferencës konsistoi në prezantimin e ndërmarrjeve sociale nga Maqedonia e Veriut. Sesioni i fundit ishte një panel diskutimi ku morën pjesë… […]

Read More…

Matinée  për mbledhjen e fondeve me Antonija Lokvenec dhe Konekt image

Matinée për mbledhjen e fondeve me Antonija Lokvenec dhe Konekt

Për këtë rast, Markt Kitchen përgatiti një menu të veçantë të ofruar nga data 19.10 deri më 19.11.2019. Fitimi nga ARNO Cookie (biskota ARNO) dhe… […]

Read More…

ARNO dhe Treebanks nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi image

ARNO dhe Treebanks nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi

Organizata jonë e njohu këtë koncept të fuqishëm, dhe për ta mbështetur atë, ne e detyruam veten të përdorim platformën për të gjitha udhëtimet e… […]

Read More…

Ky është Ballkani im – Ture gastronomike dhe suvenire kull për promovimin e mësimit ndërkulturor dhe dialogut image

Ky është Ballkani im – Ture gastronomike dhe suvenire kull për promovimin e mësimit ndërkulturor dhe dialogut

Duke bashkuar sipërmarrjen sociale dhe mësimet ndërkulturore, ndikimi i projektit shumëfishtohet – ai prek publikun më të gjerë dhe rininë. Qëllimi i këtij bashkëpunimi është… […]

Read More…

Punëtori mjedisore me Qendrat Analitike Kërkimore të Partive Politike image

Punëtori mjedisore me Qendrat Analitike Kërkimore të Partive Politike

Zyra e Institutit Republikan Ndërkombëtar (IRI) në Maqedoninë e Veriut po zbaton një program që synon forcimin e kapacitetit dhe bashkëpunimin midis qendrave analitike kërkimore… […]

Read More…

Përfaqësues të ARNO-s merrin pjesë në konferencën ndërkombëtare mbi sipërmarrjen sociale në Qipro image

Përfaqësues të ARNO-s merrin pjesë në konferencën ndërkombëtare mbi sipërmarrjen sociale në Qipro

Konferenca u organizua nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë e Qipros dhe Drejtoria e Përgjithshme e Programeve Evropiane, brenda kornizës së projektit INNOVENTER të bashkëfinancuar… […]

Read More…

Përkrahësit tanë
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК