ddffdfdСите вести од : 2019

Часови за готвење Слоу Фуд-социјално претпримеништво на менито image

Часови за готвење Слоу Фуд-социјално претпримеништво на менито

Преку имплементирање на комерцијална понуда „Часови за готвење слоу фуд“ како иновативен концепт за социјално претприемништво кој промовира квалитетно стручно образование и промоција на локална… […]

Read More…

Се вративме дома со награди: две македонски зелени идеи наградени на регионален натпревар image

Се вративме дома со награди: две македонски зелени идеи наградени на регионален натпревар

Низ годините натпреварот има инспирирано и инвестирано 220 000 долари во 22 зелени бизнис идеи како поттик на одржливиот развој на Балканот, и како доказ… […]

Read More…

„Гастрономска мапа на Западен Балкан“- на нашето мени уште еден вкусен проект image

„Гастрономска мапа на Западен Балкан“- на нашето мени уште еден вкусен проект

Овој проект исто така презентира нетипични категории на локалното население кои ги зачувуваат локалните гастрономски традиции, како млади готвачи- идни балкански фјужн (fusion) готвачи (ученици-готвачи… […]

Read More…

„Социјално претприемништво без граници: можности за соработка“- нов проект и нови можности image

„Социјално претприемништво без граници: можности за соработка“- нов проект и нови можности

Проектот придонесува кон зголемен фонд на знаење и искуства од областа на социјалното претприемништво, постоечки правни форми на социјални претпријатија, извори на финансирање на социјални… […]

Read More…

Јавна дегустација на традиционална храна од регионот image

Јавна дегустација на традиционална храна од регионот

Присутни беа околу 60 учесници, а менито се состоеше од; „Ајвар“, „селско месо“, „галичко мезе“, „турлитва“, „македонска салата“, „сеченица“ и други традиционални јадења. Покрај презентацијата… […]

Read More…

9.	АРНО беше домаќин на конференцијата „Социјално претприемништво без граници: можности за соработка“ image

9. АРНО беше домаќин на конференцијата „Социјално претприемништво без граници: можности за соработка“

Вториот дел од конференцијата беше посветен за презентирање на македонски социјални претпријатија. На последната сесија на конференцијата се одржа панел на кој учествуваа истакнати експерти:… […]

Read More…

Донаторско Матине со Антонија Локвенец и Конект image

Донаторско Матине со Антонија Локвенец и Конект

Во рамки на оваа иницијатива, во периодот од 19.10 – 19.11.2019 Markt Kitchen изготви  посебно мени, а целиот профит од новото „АРНО cookie“ и смути… […]

Read More…

Mеморандум за соработка со  Treebanks image

Mеморандум за соработка со Treebanks

Нашата организација го препозна овој моќен концпет и во знак на поддршка се обврза сите  сместувања за службените патувања да ги реалзиира преку платформата, и… […]

Read More…

Ова е мојот Балкан – кулинарски тури и кул сувенири за промоција на интеркултурно учење и дијалог image

Ова е мојот Балкан – кулинарски тури и кул сувенири за промоција на интеркултурно учење и дијалог

Со спојување на социјалното претприемништво и интеркултурното учење, влијанието на проектот е повеќекратно, и во пошироката јавност и кај младите. Целта на ова дружење и… […]

Read More…

Работилница за животна средина со аналитичките центри на партиите image

Работилница за животна средина со аналитичките центри на партиите

За да може овој процес да биде инклузивен и да ги вклучи ставовите на ГО кои се активни во областа на заштитата на животната средина,… […]

Read More…

Конференција за социјално претприемништво во Кипар image

Конференција за социјално претприемништво во Кипар

Настанот имаше за цел да обезбеди преглед на екосистемот за социјално претприемништво на европско ниво и да претстави некои добри практики и примери на социјално… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК