Ne jemi ARNO,
ne bëjmë mirë!

Mund ta imagjinoni një të ardhme, ku ne të gjithë ndajmë burimet tona dhe përmirësojmë vazhdimisht botën në të cilën jetojmë? Një botë në të cilën të gjithë njerëzit veprojnë së bashku me një qëllim - të krijojnë një të ardhme më të mirë.
Ne mundemi! Na lejoni t’ju tregojmë një histori të mirë. Një histori e mbushur me pasion dhe kreativitet. Një histori për ne.

Përfshihu

https://arno.org.mk/sq/projekte/ide-te-gjelberta/

Green Ideas

A keni një ide me model biznesi që ka në qëndër të tij çështjet mjedisore dhe sociale? Një ide që do të ndihmojë ta bëjë botën një vend më të mirë? Mos e humbni afatin për konkursin tjetër të Ideve të Gjelbra - mësoni më shumë rreth programit të përgjithshëm dhe filloni të përgatiteni.

Lexo më shumë
https://arno.org.mk/sq/projekte/inkubatori-rajonal-per-sipermarresit-sociale-rise/

Regional Incubator for Social Entrepreneurs

Projekti RISE beson se të rinjtë e Ballkanit Perëndimor janë të talentuar, plot ide inovative dhe të etur për t'i arritur ato. Kjo është arsyeja pse ne duam të mbështesim idetë e biznesit social që do ta bëjnë rajonin një vend më të mirë. RISE përqendrohet që të rinjtë të bashkëpunojnë, shkëmbejnë ide dhe të mësojnë nga njëri tjetri.

Lexo më shumë
https://arno.org.mk/sq/projekte/stret-veglat-e-mesuesve/

STRET Veglat e mësuesve

Ne jemi të ngazëllyer që u sigurojmë arsimtarëve mjetet e nevojshme për të siguruar që temat e "Ndërmarrjes Sociale" dhe "Filantropisë" janë edukative, si dhe argëtuese. Ju lutemi klikoni në projektin më poshtë për të eksploruar lidhjet arsimore për lëndën tuaj dhe/ose të lidheni me ne për të mbështetur punën tonë.

Lexo më shumë
We are ARNO

Ne jemi

Arno

ARNO do të thotë “i/e mirë”. Kjo fjalë na udhëzon në gjithçka që bëjmë. Është arsyeja pse bëjmë mirë, pse shohim mirë në të tjerët dhe pse duam të jemi të mirë për shoqërinë tonë.

Ne e dimë se ndryshimi midis të zakonshëm dhe të jashtëzakonshëm, është ai mundi pak më ekstra. Kjo është arsyeja pse ekipi ynë përbëhet nga mendje të ndritshme dhe krijuese, me zemra filantropike, me shumë përvojë në industri, fusha të ndryshme dhe të gatshëm për të dhënë atë mundin ekstra. Ne jemi të apasionuar pas bashkësive tona dhe shkaqeve, por gjithashtu kemi njohuri, rrjete dhe fleksibilitet, të cilat janë thelbësore për të mbështetur pasionin tonë. Ne besojmë se asgjë nuk është e pamundur, thjesht duhet të gjesh zgjidhjen e duhur.

Ne në ARNO besojmë se veprat duhet të flasin vetë. Kjo është arsyeja pse iniciativat tona si Konkursi Vjetor për Idetë e Gjelbërta, Shitjet e Orëve të Gatimit, Bashkëpunimi me profesorët dhe mësuesit e sipërmarrjes, Mentorshipi për biznes sociale, Inkubimi i ideve për biznese sociale, Punëtoritë për angazhimin e burrave në punët e shtëpisë dhe shumë, shumë më tepër janë shembuj të gjallë të kësaj. Këto projekte dhe ndërhyrje sociale theksojnë përkushtimin, gatishmërinë dhe aftësinë tonë për të inovuar dhe për t’u përgjigjur sfidat sociale.

Ne e përqëndrojmë punën tonë

në 4 Zonat e Programit,

4 shtyllat për një të ardhme më të ndritshme.

Për ju, për ne, për të gjithë.

Rini
Dhe bëjmë mirë

duke mbështetur, angazhuar dhe fuqizuar të rinjtë përmes

Programit tonë Rinor

sepse e dimë se e ardhmja është në duart e tyre! Ne e njohim pasionin, krijimtarinë dhe aftësinë e tyre për të sjellë ndryshimet e nevojshme në botën ku jetojmë. Duke punuar me rininë tonë, ne i inkurajojmë ata të punojnë së bashku për të nxitur inovacionin shoqëror dhe ndryshimet dhe për të marrë pjesë plotësisht në zhvillimin e komuniteteve të tyre, duke u përafruar me proceset dhe aktorët e tjerë, që sigurojmë bashkëpunim në të gjitha nivelet në mbështetje të rinisë.

Shiko çfarë bëjmë ne

Dhe bëjmë mirë

duke respektuar ekuilibrin midis natyrës dhe nevojave të shoqërisë sonë me

Programin tonë për Zhvillim të Qëndrueshëm,

sepse e dimë se zhvillimi ekonomik duhet të jetë në përputhje me qëndrueshmërinë e mjedisit dhe drejtësinë sociale. Bota po ndryshon vazhdimisht dhe është qëllimi ynë që të bëjmë një ekuilibër midis shfrytëzimit të burimeve, ndryshimeve institucionale dhe drejtimit të investimeve, në mënyrë që të mund të plotësojmë nevojat e komuniteteve tona sot dhe në të ardhmen.

Shiko çfarë bëjmë ne

Zhvillimi i qëndrueshëm
Dhe bëjmë mirë

duke krijuar shtigje drejt veprimeve që çojnë në një jetë të mbushur me dashuri dhe vlerësim, falë

Programit tonë të Filantropisë!

Filantropia nënkupton dhurimin e përvojës, burimeve financiare dhe aftësive në mënyrë që të krijoni një të nesërme më të mirë. Është një forcë domethënëse që përmirëson komunitetet ku jetojmë, duke inkurajuar të gjithë ne që të angazhohemi në biseda rreth filantropisë, në mënyrë që të bëhemi të gjithë modelet e rolit të sjelljes filantropike.

Shiko çfarë bëjmë ne

Filantropi

Ne jemi ARNO,

ne bëjmë mirë

Lajme të mira

“Marrëveshja për tokën për Europën” – manifestimi në Shkup image

“Marrëveshja për tokën për Europën” – manifestimi në Shkup

Më 13 qershor 2024, në Shtëpinë e Europës Shkup, në kuadër të projektit NATI00NS, u mbajt manifestimi për Misionin Europian për Mbrojtjen e Tokës dhe… […]

Read More…

Lexo më shumë
„Rojtarët e urtësisë”: Irina Janevska për rolin e sektorit të tretë image

„Rojtarët e urtësisë”: Irina Janevska për rolin e sektorit të tretë

Shkup, 11 qershor 2024, – Mbi 200 të rinj morën pjesë në konferencën e dytë “Rojtarët e urtësisë”, të organizuar nga Halkbank AD Skopje. Ngjarja… […]

Read More…

Lexo më shumë
Parkours for the future: Takimi i projektit në Gjenova image

Parkours for the future: Takimi i projektit në Gjenova

Nga 30-31 maj Life e.V. organizoi një takim projekti në Gjenova, Itali si pjesë e projektit “Parkours for the Future”. Gjatë takimit, partnerët prezantuan disa… […]

Read More…

Lexo më shumë
Ide të Gjelbërta 2024:“Mikro-barishte”, “Sobë portative” dhe “Bio-lëkurë kombuça”, image

Ide të Gjelbërta 2024:“Mikro-barishte”, “Sobë portative” dhe “Bio-lëkurë kombuça”,

“ARNO” ka shpallur fituesit e edicionit të dhjetë të konkursit “Ide të Gjelbërta”, të cilët do të vazhdojnë të garojnë në nivel rajonal në shtator,… […]

Read More…

Lexo më shumë