Сите вести од : 2023

RISE Студиска посета во Франција – Истражување на екосистемот на социјалната економија image

RISE Студиска посета во Франција – Истражување на екосистемот на социјалната економија

Од 5 до 8 февруари, АРНО учествуваше на студиска посета во Париз, Франција, заедно со другите локални инкубатори од проектот RISE: Balkan Green Foundation (од… […]

Read More…

Семинар во Парма: вработливост, претприемништво,млади image

Семинар во Парма: вработливост, претприемништво,млади

Во период  13-18 февруари во Парма, Италија во организација на македонската и италјанските национални агенции, се одржа семинарот „Влијанието на младинската работа врз вработливоста и… […]

Read More…

Доделени награди за нови идеи за социјални претпријатија: ѓубриво од кафе и играчки и мебел oд кабаст отпад image

Доделени награди за нови идеи за социјални претпријатија: ѓубриво од кафе и играчки и мебел oд кабаст отпад

На 23-ти февруари, во Центарот за социјални претпријатија во Скопје, АРНО го организираш прогласувањето на победничките идеи од третата генерација на млади од проектот RISE… […]

Read More…

Студиска посета на македонски и српски социјални претпријатија image

Студиска посета на македонски и српски социјални претпријатија

На 4-ти и 5-ти март во рамки на прекуграничниот проект „Социјални претпријатија за економски развој и социјална инклузија“ се реализираше студиска посета во Србија и… […]

Read More…

Можност за учество на завршна конференција за социјално претприемништво (16-ти март) image

Можност за учество на завршна конференција за социјално претприемништво (16-ти март)

Драги колеги од третиот сектор, драги новинари и (идни) социјални претприемачи, АРНО  ги повикува сите кои се заинтересирани за социјалното претприемништво, да учествуваат на завршната… […]

Read More…

You Can Be проект – обука во Франција image

You Can Be проект – обука во Франција

Од 6-10 март, младинските работници Боби, Камелија, Симона и Стефан  учествуваа во името на АРНО на обука во Нант, Франција, за тестирање на прирачникот за… […]

Read More…

Одржана завршна конференција од прекуграничниот проект image

Одржана завршна конференција од прекуграничниот проект

На 16-ти март, во Европската куќа Крива Паланка, се одржа завршната конференција од прекуграничниот проект „Социјални претпријатија за економски развој и социјална инклузија”. Конференцијата се… […]

Read More…

Зелени идеи 2023- Промоција на натпреварот и работилница за design thinking image

Зелени идеи 2023- Промоција на натпреварот и работилница за design thinking

Со пролетта доаѓа и нашиот натпревар за #зелениидеи, и време е за будење на креативната и бизнис енергија. На 28-ми март, од 14ч до 17ч… […]

Read More…

Регионален Bootcamp за победничките идеи од RISE Journey 3 image

Регионален Bootcamp за победничките идеи од RISE Journey 3

По завршување на идеациската фаза и во знак на започнување на инкубациската фаза од 13 до 18 март во Тирана, Албанија се одржа RISE Bootcamp…. […]

Read More…

Конференција за животни вештини и средба на StartNet Europe во Брисел image

Конференција за животни вештини и средба на StartNet Europe во Брисел

На 22 и 23 март, Брисел беше домаќин на два настани фокусирани на стимулирање на кариерното усовршување, животните вештини и професионалниот развој на младите луѓе… […]

Read More…

Обука во Италија за професори и социјално претприемништво image

Обука во Италија за професори и социјално претприемништво

Од 30 март до 05 април во Амалфи, Италија се одржа обука „ Изработка на рамка за компетенции за професори за социјално претприемништво“ од проектот… […]

Read More…

NATI00NS Настан: Здрава почва+зелени бизниси=инвестиции во нашата иднина image

NATI00NS Настан: Здрава почва+зелени бизниси=инвестиции во нашата иднина

На 15-ти мај во 09:30 часот, во Europe House (Скопје), се организира настанот „Здрава почва+зелени бизниси=инвестиции во нашата иднина“ кој го става и Скопје на… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК