Сите добри вести

🚀НАТПРЕВАРОТ „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021“ Е ОТВОРЕН ЗА АПЛИЦИРАЊЕ🚀 image

🚀НАТПРЕВАРОТ „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021“ Е ОТВОРЕН ЗА АПЛИЦИРАЊЕ🚀

На онлајн настанот на 06-ти април, АРНО го одбележа официјалниот почеток на натпреварот за зелени идеи и ги повика граѓаните кои сметаат дека имаат идеја… […]

Read More…

Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи image

Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи

На 04-ти март АРНО го одржа прогласувањето на победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи. За победнички, експертската жири комисија ги… […]

Read More…

Разговор со Ирина за Nova Times image

Разговор со Ирина за Nova Times

Целото интервју можете да го прочитате на следниов ЛИНК. До скоро со нови АРНИ вести! […]

Read More…

Средба која ветува – RISE учесници и експерти image

Средба која ветува – RISE учесници и експерти

Наши гости беа Бојан Кордалов – виш специјалист за комуникации, Олга Рајчиќ-ко-основачка на Challenger и Елена Донева, ко-основачка на Контура. Посветувајќи го своето време и… […]

Read More…

ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ: Пријави се за да бидеш дел од интересен проект и член на АРНО! image

ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ: Пријави се за да бидеш дел од интересен проект и член на АРНО!

Новите генерации ученици треба да учат за новите бизнис модели кои го рефлектираат социјалното претприемништво и инвестирањето назад во заедниците преку корпоративна општествена одговорност и… […]

Read More…

Вклучете се и видете каде припаѓате! – порака до младите од Ирина за Денот на волонтерството image

Вклучете се и видете каде припаѓате! – порака до младите од Ирина за Денот на волонтерството

Нашата Ирина зборуваше за цврстата врска помеѓу социјалното претприемништво и одржливоста на волонтерските иницијативи. Меѓу другото, Ирина вели: „Она што е важно кога зборуваме за… […]

Read More…

Интервју на Ирина Јаневска за Радио Слободна Европа image

Интервју на Ирина Јаневска за Радио Слободна Европа

Прочитајте го целото интервју на следниов линк. До скоро со нови АРНИ вести! […]

Read More…

Глобална недела на претприемништво (ГНП) 2020-АРНО учествуваше со 2 настани image

Глобална недела на претприемништво (ГНП) 2020-АРНО учествуваше со 2 настани

Двата настани наидоа на голем интерес и учество. Подолу можете да ги погледнете видеата од преносот во живо на Фејсбук. Настан 1: https://fb.watch/1Whu399z6h/ Настан 2:… […]

Read More…

Прва онлајн средба и обука – RISE патешествие, лансирано! image

Прва онлајн средба и обука – RISE патешествие, лансирано!

На првата средба тимовите ја слушнаа инспиративната приказна на еко-илузионистот Кристиан Шопов, се претставија пред другите тимови и се запознаа со следните чекори. Обуката пак,… […]

Read More…

Rise journey: отворен повик за апликации и можност за развој на зелени и социјални бизниси image

Rise journey: отворен повик за апликации и можност за развој на зелени и социјални бизниси

Дали имате идеја или иновативно решение за нов и подобар пристап кон природата, образованието, зајакнување на жените, културата, руралниот развој, здравството или вработувањето ? Дали… […]

Read More…

Balkan Green Academy 2020/2021 повик за учество – продолжен рок за аплицирање image

Balkan Green Academy 2020/2021 повик за учество – продолжен рок за аплицирање

Главни цели на Академијата се: – Да се промовираат принципите и вредностите на одржливите и зелени политики поврзани со економскиот, социјалниот и политичкиот развој на… […]

Read More…

Од отпад од вино (комиње) до адитив во прехранбена индустрија, биотехнички методи за здрав мед и заштита на феноменот колибарење се победниците на овогодинешниот натпревар „Зелени Идеи“ image

Од отпад од вино (комиње) до адитив во прехранбена индустрија, биотехнички методи за здрав мед и заштита на феноменот колибарење се победниците на овогодинешниот натпревар „Зелени Идеи“

За националните победници „АРНО“ и годинава обезбеди поддршка од партнерите: вредносни ваучери за консултантски услуги од Асоцијацијата за менаџмент и консалтинг „МКА2000“, за првопласираната „Вајс… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller Erasmus UNFPA UNDP Social Impact Award