Сите вести од : 2024

Огласи за работа во АРНО image

Огласи за работа во АРНО

Изминатиот период бевме доста посветени на соработки и идеи, добивме неколку нови проекти и сега тимот мора да се шири и преструктурира. Затоа бараме и… […]

Read More…

EICEE СТУДИСКА ПОСЕТА ВО ХРВАТСКА: НОВИ ИДЕИ И ПАРТНЕРСТВА image

EICEE СТУДИСКА ПОСЕТА ВО ХРВАТСКА: НОВИ ИДЕИ И ПАРТНЕРСТВА

Во последните месеци од 2023 година, среде трагедиите и мрачна атмосфера во Македонија (затоа бевме тивки со објавите), АРНО замина на студиска посета во Хрватска,… […]

Read More…

Обука за дигитални платформи и алатки за професори одржана во Скопје image

Обука за дигитални платформи и алатки за професори одржана во Скопје

Од 22 до 28 јануари во Скопје, партнерите на проектот STRET TT2 организираа “Обука за дигитални платформи и алатки за професори.” ARNO и Гимназијата “Раде… […]

Read More…

RISE награди за нови социјални претприемачи image

RISE награди за нови социјални претприемачи

На 20-ти февруари, АРНО ги додели наградите за младите социјални претприемачи од проектот RISE. Жири комисијата за победници ги прогласи Биохајд- тим кој ќе се… […]

Read More…

YouCanBe-обука во Литванија за социјални и зелени претприемачи image

YouCanBe-обука во Литванија за социјални и зелени претприемачи

Од 03-09 март во Вилнус, Литванија организиравме обука во рамките на проектот YouCanBe на која ги претставивме и тестиравме прирачниците и програмата за идни социјални… […]

Read More…

Промо настан: Зелени идеи 2024+можности за поддршка на зелени социјални бизниси image

Промо настан: Зелени идеи 2024+можности за поддршка на зелени социјални бизниси

🎉10-години #ЗелениИдеи во организација на АРНО! По тој повод, традиционално, и годинава, со доаѓањето на пролетта го најавуваме почетокот на нашиот натпревар за #зелениидеи! 📌На… […]

Read More…

Отворен е натпреварот „Зелени идеи 2024“ image

Отворен е натпреварот „Зелени идеи 2024“

АРНО со радост споделува дека годинава го слави јубилејното 10-то издание на менаџирање на натпреварот „Зелени идеи“ и ги кани сите оние кои имаат или… […]

Read More…

#EICEE: Повик за предлог-проекти image

#EICEE: Повик за предлог-проекти

ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ-ПРОЕКТИ: на социјални претпријатија и граѓански организации кои сакаат да тестираат иновативни пристапи и да пилотираат решенија Здружението за демократски просперитет – Ѕид… […]

Read More…

Поврзување на академската заедница и социјалното претприемништво image

Поврзување на академската заедница и социјалното претприемништво

На 19-ти април, АРНО организираше настан на Факултетот за информатика при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје за воспоставување на првата соработка и заедничка активност со… […]

Read More…

EICEE инфо сесија и презентација на истражување image

EICEE инфо сесија и презентација на истражување

Дали сте расположени да откриете можности за финансирање на вашите идеи? Придружете ни се за информативна сесија за да дознаете повеќе за повикот за грантови… […]

Read More…

EICEE Инфо-сесија за грантова шема- Информации од настан image

EICEE Инфо-сесија за грантова шема- Информации од настан

На 15-ти мај (среда), АРНО oрганизираше Инфо сесија за грантова шема од проектот EICEE во просториите на „Нетавил“ во Скопје на која присуствуваа повеќе од… […]

Read More…

YouCanBe: обука за социјални и зелени претприемачи во Романија image

YouCanBe: обука за социјални и зелени претприемачи во Романија

Од 19-25 мај, во Букурешт, Романија, нашите проектни партнери Scoala De Valori беа домаќини на петдневна обука како дел од проектот YouCanBe. Оваа обука обедини… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК