Сите вести од : 2022

Младите од проектот RISE учеа стратешки комуникации со експертот Бојан Кордалов image

Младите од проектот RISE учеа стратешки комуникации со експертот Бојан Кордалов

Во рамките на проектот RISE  на 26-ти јануари 2022 година беше одржана работилница за стратешко комуницирање, проследена со презентација за успешен pitching. Работилницата ја водеше… […]

Read More…

(RISE)Наградени две младински идеи за социјални претпријатија image

(RISE)Наградени две младински идеи за социјални претпријатија

На 16-ти февруари, во ново отворениот „Центар за социјални претпријатија“ во Скопје, се одржа прогласувањето на победничките идеи од проектот RISE кој втора година по… […]

Read More…

Отворен е натпреварот „Зелени идеи 2022“ image

Отворен е натпреварот „Зелени идеи 2022“

Со вклучување од Чучер Сандево, од просториите на Ракатрак- едукативен центар за животни вештини и локален зелен бизнис, здружението „АРНО“  на 23ти февруари, преку хибриден… […]

Read More…

INN@SE webinars-повик за учесници image

INN@SE webinars-повик за учесници

АРНО е во потрага по учесници за претстојните онлајн обуки (4 вебинари) организирани во рамките на проектот INN@SE (Иновативно социјално претприемништво со младински ангажман). Идеалните… […]

Read More…

WB SEA Social Economy Lab- повик за учесници image

WB SEA Social Economy Lab- повик за учесници

АРНО е во потрага по 3-ца учесници/ки (млади, ентузијасти) за првата обука за застапување, градење партнерство и дигитално учење во социјалната економија како дел од… […]

Read More…

Потпишан договор за кофинансирање со Министерството за локална самоуправа image

Потпишан договор за кофинансирање со Министерството за локална самоуправа

Здружението за социјални иновации “АРНО” и  Министерството за локална самоуправа на Република Северна Македонија, официјално потпишаа договор за кофинансирање на проектот “Социјални претпријатија за економски развој… […]

Read More…

Во Македонија се креира регистар за младински социјални претпријатија image

Во Македонија се креира регистар за младински социјални претпријатија

АРНО е ангажирано да работи на создавање на регистар за социјални претпријатија*( со фокус на -млади-) и праќа апел до колегите и јавноста да помогнат… […]

Read More…

Со садење еко-картички со пркос се дадоа заложби за развој на социјалното претприемништво image

Со садење еко-картички со пркос се дадоа заложби за развој на социјалното претприемништво

На 06-ти мај во средното училиште „Раде Јовчевски- Корчагин“- Скопје, се одржа завршниот настан од проектот „SEED – Проект за развој на образование за социјалното претприемништво“. На настанот… […]

Read More…

ПРИЈАВИ СЕ за тридневна DESIGN THINKING ОБУКА – Скопје, 5-7 јуни 2022 image

ПРИЈАВИ СЕ за тридневна DESIGN THINKING ОБУКА – Скопје, 5-7 јуни 2022

АРНО, како национален инкубатор во рамките на проектот RISE (Regional Incubator for Social Enterprises), објавува повик за млади луѓе (18-35 години) за учество на Design… […]

Read More…

ПРИЈАВИ СЕ за иноватон за идеи за социјални претпријатија– 06 јуни во Скопје image

ПРИЈАВИ СЕ за иноватон за идеи за социјални претпријатија– 06 јуни во Скопје

АРНО, во рамките на проектот INN@SE – Младинско учество преку иновативно социјално претприемништво, објавува повик за учество на иноватон за идеи за социјални претпријатија. Настанот… […]

Read More…

Прогласени победничките зелени идеи за 2022 image

Прогласени победничките зелени идеи за 2022

На 31-ви мај „АРНО“ ги прогласи победниците од натпреварот „Зелени идеи“ 2022 кој се одржа во Центарот за социјални претпријатија во Скопје. Жири комисијата на… […]

Read More…

Заедно сме покреативни: идеи за зелени бизниси од иноватон image

Заедно сме покреативни: идеи за зелени бизниси од иноватон

Во рамките на проектот „INN@SE – Младинско учество преку иновативно социјално претприемништво“  на 6-ти јуни,  во Младинскиот Центар при општина Центар „Матично“, АРНО организираше иноватон… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК