АРНО учествуваше на Глобална недела на претприемништво (ГНП) 2022

Во рамки на Глобалната недела на претприемништво (ГНП) 2022 која се одржуваше во период од 14-20 ноември, АРНО учествуваше со онлајн работилница: „Вовед во пристапот… […]

Read More…

Студиска посета во Албанија -зелени идеи од Балканот

Од 6-ти до 11-ти ноември, во Драч-Албанија, АРНО учествуваше со двајца национални финалисти од натпреварот “Зелени идеи” на студиската посета за ментори и социјални претприемачи,… […]

Read More…

„Потенцијалот на Социјалната Економија на Западниот Балкан” – Завршна конференција во Подгорица

Завршната конференција од проектот Младинска Алијанса за Социјална Економија на Западниот Балкан насловена „Потенцијалот на Социјалната Економија на Западниот Балкан”, се одржа од 12-14 декември… […]

Read More…

Првиот состанок од проектот „Пакет алатки за професори 2“ одржан во Литванија

Од 5-ти до 8-ми декември во Литванија се одржа првиот состанок на проектот “Пакет алатки за професори 2” (STRET TT2). Maрјан Ицоски од АРНО учествуваше… […]

Read More…

Доделени награди за развој на македонски и српски социјални претпријатија

На 17-ти и 18-ти декември во Ниш-Србија, беа прогласени победниците од Академијата за социјално претприемништво која се спроведе во рамки на прекуграничниот проект „Социјални претпријатија… […]

Read More…

Социјалното претприемништво како алатка за инклузија

На 4ти декември, во социјалното претпријатие „Кантрисајд ретрит“, во с. Опила, Ранковце, се одбележа светскиот ден на лицата со попреченост под мотото „Сите сме еднакви!”…. […]

Read More…

(Оглас за работа) АРНО е во потрага по нов/а член/ка во тимот

(Напомена: Огласот е долг бидејќи вистински сме во потрага по најсоодветен колега/колешка, има неколку секции- читајте до крај.Доколку вистински ве мотивира огласов, не грижете се… […]

Read More…