(продолжен рок)Прекугранична соработка: повик за учество во академија за социјална економија

АРНО објавува ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА АКАДЕМИЈА ЗА СОЦИЈАЛНА ЕКОНОМИЈА за постоечки и идни социјални претпријатија кои работат во скопскиот и североисточниот регион во Северна… […]

Read More…

Младите од проектот RISE учеа стратешки комуникации со експертот Бојан Кордалов

Во рамките на проектот RISE  на 26-ти јануари 2022 година беше одржана работилница за стратешко комуницирање, проследена со презентација за успешен pitching. Работилницата ја водеше… […]

Read More…

Пpогласени победничките зелени идеи за 2021-ва година

На 16 јуни „АРНО“ ги прогласи победниците од натпреварот „Зелени идеи“ 2021 кој и годинава се одржа во онлајн формат. Жири комисијата на натпреварот ги… […]

Read More…

Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи

На 04-ти март АРНО го одржа прогласувањето на победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи. За победнички, експертската жири комисија ги… […]

Read More…

Средба која ветува – RISE учесници и експерти

Наши гости беа Бојан Кордалов – виш специјалист за комуникации, Олга Рајчиќ-ко-основачка на Challenger и Елена Донева, ко-основачка на Контура. Посветувајќи го своето време и… […]

Read More…

Глобална недела на претприемништво (ГНП) 2020-АРНО учествуваше со 2 настани

Двата настани наидоа на голем интерес и учество. Подолу можете да ги погледнете видеата од преносот во живо на Фејсбук. Настан 1: https://fb.watch/1Whu399z6h/ Настан 2:… […]

Read More…

Rise journey: отворен повик за апликации и можност за развој на зелени и социјални бизниси

Дали имате идеја или иновативно решение за нов и подобар пристап кон природата, образованието, зајакнување на жените, културата, руралниот развој, здравството или вработувањето ? Дали… […]

Read More…

Balkan Green Academy 2020/2021 повик за учество – продолжен рок за аплицирање

Главни цели на Академијата се: – Да се промовираат принципите и вредностите на одржливите и зелени политики поврзани со економскиот, социјалниот и политичкиот развој на… […]

Read More…

Од отпад од вино (комиње) до адитив во прехранбена индустрија, биотехнички методи за здрав мед и заштита на феноменот колибарење се победниците на овогодинешниот натпревар „Зелени Идеи“

За националните победници „АРНО“ и годинава обезбеди поддршка од партнерите: вредносни ваучери за консултантски услуги од Асоцијацијата за менаџмент и консалтинг „МКА2000“, за првопласираната „Вајс… […]

Read More…