Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи

На 04-ти март АРНО го одржа прогласувањето на победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи. За победнички, експертската жири комисија ги… […]

Read More…

Средба која ветува – RISE учесници и експерти

Наши гости беа Бојан Кордалов – виш специјалист за комуникации, Олга Рајчиќ-ко-основачка на Challenger и Елена Донева, ко-основачка на Контура. Посветувајќи го своето време и… […]

Read More…

Rise journey: отворен повик за апликации и можност за развој на зелени и социјални бизниси

Дали имате идеја или иновативно решение за нов и подобар пристап кон природата, образованието, зајакнување на жените, културата, руралниот развој, здравството или вработувањето ? Дали… […]

Read More…

Дополнителни кулинарски активности-дознајте што има ново од нашата кујна

На 15.03 2019  на барање на дел од учесниците од третиот час за готвење тимот на АРНО организираше пилот тим-билдинг готвење. На овој час, повторно… […]

Read More…

Ова е мојот Балкан – кулинарски тури и кул сувенири за промоција на интеркултурно учење и дијалог

Со спојување на социјалното претприемништво и интеркултурното учење, влијанието на проектот е повеќекратно, и во пошироката јавност и кај младите. Целта на ова дружење и… […]

Read More…

Јавна дегустација на традиционална храна од регионот

Присутни беа околу 60 учесници, а менито се состоеше од; „Ајвар“, „селско месо“, „галичко мезе“, „турлитва“, „македонска салата“, „сеченица“ и други традиционални јадења. Покрај презентацијата… […]

Read More…

„Гастрономска мапа на Западен Балкан“- на нашето мени уште еден вкусен проект

Овој проект исто така презентира нетипични категории на локалното население кои ги зачувуваат локалните гастрономски традиции, како млади готвачи- идни балкански фјужн (fusion) готвачи (ученици-готвачи… […]

Read More…

Часови за готвење Слоу Фуд-социјално претпримеништво на менито

Преку имплементирање на комерцијална понуда „Часови за готвење слоу фуд“ како иновативен концепт за социјално претприемништво кој промовира квалитетно стручно образование и промоција на локална… […]

Read More…