Сите вести од : 2021

ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ: Пријави се за да бидеш дел од интересен проект и член на АРНО! image

ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ: Пријави се за да бидеш дел од интересен проект и член на АРНО!

Новите генерации ученици треба да учат за новите бизнис модели кои го рефлектираат социјалното претприемништво и инвестирањето назад во заедниците преку корпоративна општествена одговорност и… […]

Read More…

Средба која ветува – RISE учесници и експерти image

Средба која ветува – RISE учесници и експерти

Наши гости беа Бојан Кордалов – виш специјалист за комуникации, Олга Рајчиќ-ко-основачка на Challenger и Елена Донева, ко-основачка на Контура. Посветувајќи го своето време и… […]

Read More…

Разговор со Ирина за Nova Times image

Разговор со Ирина за Nova Times

Целото интервју можете да го прочитате на следниов ЛИНК. До скоро со нови АРНИ вести! […]

Read More…

Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи image

Прогласени победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи

На 04-ти март АРНО го одржа прогласувањето на победничките идеи од првата генерација на програмата RISE за социјални претприемачи. За победнички, експертската жири комисија ги… […]

Read More…

?НАТПРЕВАРОТ „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021“ Е ОТВОРЕН ЗА АПЛИЦИРАЊЕ? image

?НАТПРЕВАРОТ „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021“ Е ОТВОРЕН ЗА АПЛИЦИРАЊЕ?

На онлајн настанот на 06-ти април, АРНО го одбележа официјалниот почеток на натпреварот за зелени идеи и ги повика граѓаните кои сметаат дека имаат идеја… […]

Read More…

Повик за ученици и професори од гимназии image

Повик за ученици и професори од гимназии

Во рамки на проектот „S.T.R.E.T – Пакет алатки за професори”, здружението за социјални иновации „АРНО“ организира 2 настани на кои ќе се презентираат пакет алатки… […]

Read More…

Работилници за идеи за социјални бизниси image

Работилници за идеи за социјални бизниси

(Ве известуваме дека рокот за аплицирање е продолжен до понеделник, 31-ви мај, 11 часот. Избраните кандидати ќе бидат известени во понеделник до 15 часот). АРНО… […]

Read More…

Оглас за работа image

Оглас за работа

АРНО е во потрага по нов/а член/ка на тимот кој/а ќе се пронајде во улогата на програмски/а менаџер/ка и ќе даде свој придонес и печат… […]

Read More…

Пpогласени победничките зелени идеи за 2021-ва година image

Пpогласени победничките зелени идеи за 2021-ва година

На 16 јуни „АРНО“ ги прогласи победниците од натпреварот „Зелени идеи“ 2021 кој и годинава се одржа во онлајн формат. Жири комисијата на натпреварот ги… […]

Read More…

📢 Вести и новости image

📢 Вести и новости

Ако се прашувавте што има ново во АРНО, еве споделуваме неколку статии и информации: RISE Journey завршен настан– Запознајте ги 12-те тимови со идеи за… […]

Read More…

ПРИЈАВИ СЕ за тридневна обука за „Design Thinking…“ image

ПРИЈАВИ СЕ за тридневна обука за „Design Thinking…“

AРНО како национален инкубатор во рамки на проектот RISE (Regional Incubator for Social Enterprises) објавува повик за млади луѓе (18-35 години) за учество на обука… […]

Read More…

Design Thinking за развој на социјално претприемништво- неколку импресии од обуката image

Design Thinking за развој на социјално претприемништво- неколку импресии од обуката

Во рамките на проектот RISE, АРНО спроведува 3-дневна оналјн обука (23,24,25 август) за 2 групи млади луѓе. Првиот ден беше искористен за запознавање со социјалното… […]

Read More…

Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК