Сите проекти од категорија : Социјални иновации

Основна студија за социјалните претпријатија во Македонија image

Основна студија за социјалните претпријатија во Македонија

Датум: 2022 - 2022

Донатори: Европска Унија

Партнери: Национален Младински Совет на Македонија (координатор); АРНО (организација за истражување)

Дознај повеќе
Социјални претпријатија за економски развој и социјална инклузија image

Социјални претпријатија за економски развој и социјална инклузија

Датум: 2021 - 2023

Донатори: Европска унија

Партнери: AРНO (Национален координатор), Tраг Фондација, Србија (Регионален координатор) Партнер: Здружение Оптимист, Србија

Дознај повеќе
INN@SEE – Младинско учество преку иновативно социјално претприемништво image

INN@SEE – Младинско учество преку иновативно социјално претприемништво

Датум: 2019 - 2021

Донатори: E+ (Европска Комисија)

Партнери: Педагошки Универзитет Краков – Полска (координатор), Desert Bloom – Јордан, АРТЕР – Италија, АРНО- С. Македонија

Дознај повеќе
Гастрономска мапа на Западен Балкан image

Гастрономска мапа на Западен Балкан

Датум: 2019 - 2020

Донатори: Фонд Западен Балкан

Партнери: “Генератор” – Врање, Србија (Координатор) и партнери: “АРНО” – Скопје, С. Македонија, “КФИЦ” – Гнилане, Косово и „Бона Фиде“ – Пљевља, Црна Гора.

Дознај повеќе
Ова е мојот Балкан image

Ова е мојот Балкан

Датум: 2019 - 2020

Донатори: Регионална канцеларија за младинска соработка (RYCO)

Партнери: АРНО (координатор), БХ Крафтс - Босна и Херцеговина (партнер), ДСУЛУД „Лазар Личеновски“ - Скопје, СУГС „Лазар Танев“ - Скопје

Дознај повеќе
Часови за готвење Slow Food – социјално претприемништво на менито image

Часови за готвење Slow Food – социјално претприемништво на менито

Датум: 2018 - 2019

Донатори: НВО „Конект“ во партнерство со Фондацијата „Аполонија“ и Центарот за даночна политика.

Партнери: „Slow Food Водно“, СУГС„Лазар Танев“ - Скопје

Дознај повеќе
Часови за готвење image

Часови за готвење

Датум: 2015 - 2016

Донатори: Social Impact Award

Партнери: АРНО (координатор), СУГС „Лазар Танев“, познати готвачи, gotvi.mk

Дознај повеќе
Вклучување на мажите и момчињата за родова еднаквост image

Вклучување на мажите и момчињата за родова еднаквост

Датум: 2017 - 2017

Донатори: Регионалната канцеларија на УНФПА за источна Европа и централна Азија

Партнери: АРНО (Координатор), Y-PEER Македонија

Дознај повеќе
Забавно детско катче на границите image

Забавно детско катче на границите

Датум: 2016

Донатори: Рутгерс Њујорк (САД)

Партнери: АРНО (координатор), „СОС Детско село Македонија“, театар на сенки „Сенки и облаци“

Дознај повеќе
Наши поддржувачи
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК