Irina merr pjesë në  festimin e përvjetorit të 10-të të NGO Academy në Vjenë image

Irina merr pjesë në festimin e përvjetorit të 10-të të NGO Academy në Vjenë

Irina, bashkëthemeluesja dhe presidentja e ARNO-s, së fundmi ka marrë pjesë në një event të rëndësishëm në Vjenë, një festë që shënoi 10 vjetorin e mrekullueshëm të NGO Academy. Kjo ngjarje konsiderohet  si një moment historik i rëndësishëm në udhëtimin dhjetëvjeçar të ndikimit social në Europën Qendrore dhe Juglindore. Atmosfera në Vjenë ishte vibruese  teksa Irina iu bashkua një asambleje të ndryshme të ftuarish. Mes tyre ishin figura të shquara në sektorin e OJQ-ve, profesorë, donatorë, mentorë dhe kolegë që kontribuojnë për ndryshime. Ky tubim festiv, nderoi dhjetë vjet përkushtim të palëkundur  në përpjekjet  bashkëpunuese për nxitjen e ndryshimeve pozitive.

Ngjarja nisi me TEDxDonauinsel Salon Impact,  që nxiti mendimin, duke krijuar skenën për një ditë frymëzuese. Bisedimet tërheqëse dhe shfaqjet magjepsëse,  ofruan një vështrim në historitë e thella që gjeneruan  nga rajoni. Programi i ditës ishte i mbushur me frymëzim, duke përfshirë sesionet intriguese të TEDx dhe një interludë që kaloi në një pritje të përzemërt , për të festuar 10 vjetorin e NGO Academy. Fjalët zyrtare të hapjes u mbajtën nga figura të shquara, Boris Marte nga Fondacioni ERSTE dhe Michael Meyer nga WU Vienna. Veprimtaria shfaqi aktin e muzikës live, EsRAP dhe DJ Pyromana më vonë gjatë mbrëmjes, të cilët  kontribuan për  një atmosferë të paharrueshme dhe festive për të gjithë të pranishmit.

Por dita kishte edhe surpriza të përfaqëssssuese të  gjeneratës së 10-të të NGO Academy. Ato ndanë udhëtimin e tyre unik, përvojat dhe historinë e jashtëzakonshme të një “loje tavoline” që përshkoi një rrugë 1560 kilometra nga Rijeka,  nëpërmjet Vjenës,  deri në Shkup. Ju mund të bashkoheni me intervistën këtu,  për të dëgjuar rrëfimin e tyre bindës nga vetë ato.
Irina, duke reflektuar  mbi përvojën e fituar , në këtë intervistë ndau këndvështrimin e saj, duke thënë: “Të jesh pjesë e komunitetit të NGO Academy,  është më shumë se një lidhje e thjeshtë; është një mundësi për t’u lidhur me individë me të njëjtin mendim dhe për të krijuar aleanca të reja. Është një platformë ku puna e organizatave të shoqërisë civile në Evropën Qendrore dhe Lindore shquhet dhe merr mirënjohjen që meriton. Gjatë intervistës, do të vini re lehtësisht buzëqeshjen time të ndritshme. Programi dhe njerëzit e mrekullueshëm që kam takuar nuk pushojnë së sjelluri  gëzim në fytyrën time.”

ARNO është jashtëzakonisht krenare me përfaqësimin e Irinës në këtë ngjarje të shquar. Prania e saj, simbolizon përkushtimin e palëkundur të ARNO-s për të nxitur rritjen, për të përqafuar mundësitë dhe për të festuar arritjet e familjes së gjerë të NGO Academy.

Përkrahësit tanë
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК