ARNO mori pjesë në panairin e organizatave civile dhe vuajtjeve sociale image

ARNO mori pjesë në panairin e organizatave civile dhe vuajtjeve sociale

Më 24 shtator 2022, në parkun përballë Shtëpisë së ARM-së pas muzeut “Nënë Tereza” u mbajt panairi i ndërmarrjeve civile dhe sociale. Në panairin, i cili u organizua nga Civica Mobilitas dhe Qendra për Ndërmarrje Sociale, morën pjesë më shumë se 110 organizata civile dhe ndërmarrje sociale nga i gjithë vendi, të cilët prezantuan aktivitetet dhe rezultatet e tyre para qytetarëve të interesuar. Programi filloi në orën 10:00 me disa shfaqje të grupeve të vallëzimit dhe performancën e Kristian Shopov dhe shfaqjen e tij magjike në frymën e sipërmarrjes sociale. Të pranishmëve iu drejtuan: Veronique Ulman – Ambasador i Zvicrës, David Geer – Ambasador i BE-së, Fatmir Bytyqi – Zëvendëskryeministër përgjegjës për çështjet ekonomike dhe koordinimin e departamenteve ekonomike dhe investimeve dhe Barbara Sadovska – Udhëheqëse ekipi i projektit të BE-së ” Mbështetje për ndërmarrjet sociale”.

Ekipi i ARNO mori pjesë në panair këtë vit, duke prezantuar disa nga projektet aktuale si dhe rezultatet e projekteve të përfunduara:

  • Në kuadër të projektit INN@SE, ARNO prodhoi një manual për sipërmarrjen sociale që iu prezantua vizitorëve të panairit dhe ata patën mundësinë të linin të dhënat e tyre për të marrë një version elektronik falas.
  • Qytetarët e interesuar aplikuan për të luajtur bingo për sipërmarrje sociale, ku fituesi mori një çmim simbolik.
  • Kutia e mendimit Design tërhoqi vëmendjen më të madhe në stendën ARNO. Në këtë kuti me pako me ngjyra të ndryshme, përmes metodologjisë së 6 kapelave, qytetarët shkruanin mendimin e tyre dhe ndihmuan në testimin e idesë Click & Pick. Click & Pick është një vend (dokument online) për marrjen e informacionit për sipërmarrjen sociale nga Maqedonia e Veriut – një koncept shërbimi i zhvilluar nga ARNO në bashkëpunim me disa kolegë nga subjekte të tjera. Nisma përbëhet nga një dokument online (i cili do të bëhet një platformë web në të ardhmen) me akses të lirë në informacion mbi sipërmarrjen sociale (thirrje të hapura, studiues, ngjarje, manuale, etj.).

Ekipi i ARNO-s kaloi shumë mirë dhe u miqësua me të gjithë vizitorët dhe kolegët nga tribunat e tjera. Një pjesë të atmosferës mund ta shihni përmes fotografive në galeri.

Përkrahësit tanë
Rockefeller European commission UNFPA UNDP Social Impact Award Erasmus RYCO French Developement Agency Национална Агенција за образовни програми и мобилност МК