Mеморандум за соработка со  Treebanks image

Mеморандум за соработка со Treebanks

На 29.10.2019-та година поптишавме Меморандум за соработка со Treebanks., финалистите на натпреварот за Зелени идеи 2019-та.

„ Treebanks е едноставен, но многу моќен концепт. Со секоја резервација која што ќе биде направена преку Booking.com, се придонесува за садење на едно дрво во нашата држава. Секој што ќе одлучи да резервира патување на овој начин нема да го чини ништо финансиски, но од друга страна ќе придонесе за поздрава и почиста животна околина и со само еден клик ќе помогне во борбата против глобалното затоплување. “

Нашата организација го препозна овој моќен концпет и во знак на поддршка се обврза сите  сместувања за службените патувања да ги реалзиира преку платформата, и со тоа да придонесе не само во пошумувањето туку и во развојот на овој иновативен, зелен бизнис.

Нашата канцеларија новогодишно ја украсивме со лампионите од Treebanks, направени од стари врати

Сподели на социјалните мрежи