Вкусен Балкан image

Вкусен Балкан

На 16 декември 2020 излезе од печат „Готвач“. “Генератор” – Врање, Србија (Координатор) во соработка со партнерите “АРНО” од С. Македонија, “КФИЦ” од Косово и „Бона Фиде“од Црна Гора го зготвија со многу љубов, а истиот содржи дури 130 рецепти од овие простори.

Овој Готвач е резултат на проектот Гастрономска мапа на Западен Балкан. Во неговите рамки, вкусни рецепти од нашите простори подготвуваа и учениците-готвачи од СУГС „Лазар Танев“ и дел од проектот „Кулинари“. 

Прочитајте повеќе на следниот линк
До скоро со нови АРНИ вести!

Сподели на социјалните мрежи