Јавна дегустација на традиционална храна од регионот image

Јавна дегустација на традиционална храна од регионот

На 21.09.2019 во Јавна Соба  се одржа настанот „Јавна дегустација на традиционалната храна од регионот“. Овој настан беше организиран од АРНО во соработка со Генератор од Врање со цел подготовка на готвачот за Западен Балкан. На настанот, квалификуваните млади готвачи од Кулинари (ученици од СУГС „Лазар Танев“) подготвија традиционални јадења од балканскиот регион, кои подоцна беа послужени на отворен настан.

Присутни беа околу 60 учесници, а менито се состоеше од; „Ајвар“, „селско месо“, „галичко мезе“, „турлитва“, „македонска салата“, „сеченица“ и други традиционални јадења.

Покрај презентацијата и дегустацијата  на традиционалната храна, учесниците имаа можност да слушнат повеќе детали за целите на овој проект и да се дружат со гостите.

Сподели на социјалните мрежи